Notting Hill | London

This grade II listed Victorian terraced house had been poorly converted and our client wanted a more contemporary concept. As the house was a listed building, many original elements needed to be retained and so the approach was a delicate balance of contemporary and traditional.

A discrete and carefully proportioned addition to the rear of the house and the introduction of natural light deep into the building were key to the reinvigoration. We were also keen to reconnect the house with the tranquil garden and this was achieved through relandscaping and replacing the fa├žade to the lower rear of the house. The existing roof terrace and access were transformed to provide a secluded outside entertaining area.

Light and space were introduced throughout the building with a mix of elements, including glass, oak inserts creating views through to other spaces and internal slot windows.

"The project was executed with professionalism, rigorous attention to detail and to a very exacting standard. We were also thrilled that it was completed on time and on budget! 5 years later we are enjoying it as much as on that first thrilling day when we moved in."
Client

Structural Engineer | Frank Van Loock Associates
QS | Baillie Knowles Partnership
Photographer | Leigh Simpson